Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 21 2019
Senaste Nytt

Veidekke bygger bostadsrätter åt HSB Göteborg

Illustration: Wingårdhs.
Illustration: Wingårdhs.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 07 feb 2019

HSB har till delat Veidekke uppdraget att bygga Brf Blanka som omfattar sex stycken huskroppar på 3-7 våningar med 122 lägenheter, källare med garage samt fem lokaler i bottenplan. Husen byggs med en spännande arkitektur med mjuka sedumtak som står i stark kontrast med fasaderna gjorda av skärmtegel lagt med shingelteknik. Produktionen är redan igång och husen beräknas stå klart våren 2021.

- Det känns väldigt bra att vi nu kan starta byggandet av brf Blanka. Med sitt attraktiva läge vid vattnet mitt stan är det ett efterlängtat projekt bland HSB:s bosparande medlemmar, säger Rickard Fränberg, projektchef för nyproduktion på HSB Göteborg.

-På brf Blanka kommer vi arbeta målmedvetet med Involvering. Vi vet att när människor samarbetar och tänker tillsammans har vi roligare, är mer ansvarstagande samtidigt som arbetet blir säkrare, effektivare och lönsammare. Projektet VDC-projekteras, Virtual Design Construction, en metod som används för att effektivisera processer inom design, byggnad och drift. VDC-arbetet tas sedan med ut i produktionen med bland annat digital ritningshantering. VDC är en del av Veidekkes involverande arbetssätt för effektiva arbetsflöden, avslutar Mattias Bylerius.

Annons

Annons

Annons