Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, apr, 25 2019
Senaste Nytt

Boende för flera generationer växer fram i Varberg

Bild: Tengbom.
Bild: Tengbom.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 07 feb 2019

Varbergs kommun växer och utvecklas och i den fortsatta samhällsutvecklingen har bostadsbyggandet högsta prioritet. I de kustnära områdena Breared och Apelviken utvecklas nu ett nytt bostadsområde som förutom bostadsrätter även erbjuder äldreboende och trygghetsboende. 

Under februari månad planeras byggstart för bostadsrätter, ett äldreboende och ett trygghetsboende. Intresset för det nya området är stort. Enbart för de 180 planerade bostadsrätterna och hyresrätterna har över 1 100 intresseanmälningar redan kommit in. 

Totalentreprenör för samtliga bostäder i Glimmervyn, som det nya området kallas, är MTA Bygg och Anläggning. 
MTA är även byggherrar tillsammans med Midhem, Eirhem, Trollängen Bostad och Wilgus Invest. 

De 180 bostadsrätterna och hyresrätterna är tänkta att fördelas i ett tolv- och ett tiovåningshus med parkeringsutrymme som byggs under innergården. För detta planerar Midhem, Trollängen Bostad, MTA samt Wilgus Invest att söka bygglov under våren.

- Jag ser verkligen fram emot att få starta det här projektet. Breared och Apelviken med det otroligt fina läget erbjuder onekligen möjligheter till livskvalitet för både unga och äldre. Dessutom har vi som ska arbeta med att låta detta område växa fram ett väletablerat samarbete som går långt tillbaka i tiden, säger Andreas Granberg, VD på Eirhem. 

Eirhem, som är byggherre för det äldre- och trygghetsboende som planeras i det nya området, har fått bygglov för 54 lägenheter i ett äldreboende samt 35 trygghetsbostäder. Äldreboendet som kommer att drivas av Attendo har en livsstilsinriktning mot Sport & Spa vilket innebär att välbefinnande och hälsa står i fokus. Gymmet möjliggör rehabilitering och träning, både individuellt och i grupp. Boendets spa inbjuder till avkoppling i form av exempelvis varma bad, massage och kroppsvårdsbehandlingar.

Inflyttning för äldreboendet är planerad till årsskiftet 2020-2021. Planerad start för försäljning av bostadsrätterna är under april 2019. 

Tillväxten och inflyttningen till Varbergs kommun visar inga tecken på att avta. Kommunen rustar för att bli 80 000 invånare år 2030. 

 

Annons

Annons

Annons