Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, apr, 19 2019
Senaste Nytt

Byggstart för Hökälla Ängar i Göteborg

Bild: Wästbygg.
Bild: Wästbygg.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 12 feb 2019

I februari startar Wästbygg och Hökälla Utveckling byggnationen av 22 radhus på Hökälla Ängar i Lillhagsparken i Göteborg.

Lillhagsparken ska enligt Göteborgs stads vision för området erbjuda ett levande bostads- och verksamhetsområde i parkmiljö. Tanken är att den kulturhistoriska miljön ska tas tillvara och utvecklas. Samtidigt ska det finnas plats för fler människor. En större förskola byggstartades under 2018 och står snart färdig.

Nya parkområden ska tas fram och det planeras även för en ny lekplats. Kollektivtrafiken ska bli tätare liksom möjligheterna att gå eller cykla i naturområdet.

– Det känns väldigt roligt att vi äntligen får sätta spaden i marken och i och med det bidra till att fler människor kommer att kunna bo i detta fantastiska område, säger Jessica Åström, projektutvecklare Wästbygg Projektutveckling.

Projektet är ett samarbete mellan Wästbygg Projektutveckling och Hökälla Utveckling i det gemensamma bolaget Hökälla Projekt och det är Wästbyggs entreprenadavdelning som uppför husen. 

Annons

Annons

Annons