Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 21 2019
Senaste Nytt

Solviksskolan inreds flexibelt för en trivsammare miljö

I matsalen används möbler med ljuddämpande egenskaper för att skapa en lugn och trivsam miljö. Bild: Lekolar.
I matsalen används möbler med ljuddämpande egenskaper för att skapa en lugn och trivsam miljö. Bild: Lekolar.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 28 feb 2019

Lekolar fick i uppdrag av Solviksskolan i Ludvika att inreda den nybyggda skolan. Önskemålet var att skapa inspirerande och inkluderande lärmiljöer i den 4 000 kvadratmeter stora skolan, som är indelad i basenheter bestående av klassrum, grupprum och kapprum.

Klassrummen har man möblerat med triangel- och trapetsbord, som ska vara lätta att variera i olika sittningar. I klassrummen och grupprummen finns även andra typer av sittmöbler som till exempel sittpuffar, sittsäckar och scentrappor för att skapa en varierande och individanpassad lärmiljö.

– De pedagogiska kraven har fått styra vid val av inredning. Den flexibla möbleringen i klassrummen ger eleverna och personalen helt nya pedagogiska möjligheter. Nu kan de enkelt anpassa klassrummen efter lärsituationerna. Ibland sker lärandet i grupp och ibland behöver eleverna kunna sitta enskilt och arbeta, säger Alexander Englund, som är Lekolars representant i projektet.

Solrosen, som matsalen kallas efter en omröstning som utförts av eleverna på skolan, är möblerad med Lekolars matsalsstol Jessy och bord Maria. Möblernas ljuddämpande egenskaper ska bidra till en mer lugn och trevlig miljö i matsalen. Även de stora ljudabsorberande skärmarna som placerats för att skapa rum i rummet ska bidra till en mer hemtrevlig känsla och se till att skapa ett bra flöde i matsalen.

 

Annons

Annons

Annons