Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 21 2019
Senaste Nytt

Instalco får VS, el och ventilationsuppdrag i ny skola i Falun

Fotograf: Illustration: Falugruppen/Falu kommun.
Fotograf: Illustration: Falugruppen/Falu kommun.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 28 feb 2019

DALAB och VVS Installatör AB, som båda ägs av Instalco, ska i ett gemensamt uppdrag utföra installationer av VS, el och ventilation i samband med att Falu kommun bygger den nya Södra skolan i Falun. Projektet genomförs i samarbete med HMB Constructions och Falu kommun och installationerna som ska göras är system för avlopp, vatten, värme, el och ventilation.

- Inom Instalco har DALAB och VVS Installatör stor erfarenhet av samarbete i den här typen av projekt och vi är stolta att vi fått uppdraget av HMB Constructions och Falu kommun, säger Henrik Ekgren, vd på DALAB.

Falu kommun har beslutat att uppföra en ny Södra skola bredvid den befintliga skolan vars lokaler är eftersatta.  Nybyggnaden planeras för en tvåparallell F-6 skola med lokaler för lärosalar, bibliotek, gemensamhets- och personalutrymmen. Den nya skolan ska utformas av fyra huskroppar som binds samman med ett torg innehållande ett atrium.

- Vi är glada att få vara med och utveckla en ny skola i Falun där det finns ett stort behov fler skolplatser, säger Kjell Jonsson, vd på VVS Installatör.

Den nya Södra skolan beräknas vara klar under sommaren 2020.

Annons

Annons

Annons