Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 21 2019
Senaste Nytt

NCC hyr ut till statlig myndighet i Oslo

 Bild: Lund Slaatto NCC.
Bild: Lund Slaatto NCC.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 04 mar 2019

Norska myndigheten UDI har tecknat ett 10-årigt hyresavtal om cirka 16 000 kvadratmeter i NCC:s kontorsprojekt Valle View på Helsfyr i Oslo-området.

Utlendingsdirektoratet (UDI) är en norsk statlig myndighet som genomför regeringens invandrings- och flyktingpolitik och behandlar bland annat uppehållstillstånd för utländska medborgare och erbjuder boende för asylsökande.

– Vi valde Valle View eftersom det är en byggnad som ger oss nödvändig flexibilitet och goda kontorslösningar för våra anställda. God tillgång till kollektivtrafik var också viktigt när vi skulle lämna centrum, säger Frode Forfang, generaldirektör UDI.

Valle View är ett projekt om totalt cirka 22 000 kvadratmeter. Projektet är designat av Lund & Slaatto Architects och blir ett nytt attraktivt landmärke i Helsfyr. Totalt kan NCC utveckla cirka 60 000 kvadratmeter kontor i området som haft en expansiv utveckling de senaste åren. Området utvecklas successivt till en attraktiv stadsdel med arbetsplatser, ett starkt serviceerbjudande och nya bostäder.

Projektet i Valle består av fyra planerade kontorsbyggnader, varav det första projektet, Valle Wood färdigställs våren 2019.

Byggstart beräknas ske under första kvartalet 2019. Entreprenaden utförs av NCC Building Nordics. Projektet väntas färdigt i slutet av fjärde kvartalet 2020.

Valle View miljöcertifieras enligt det internationella systemet BREEAM, nivå Excellent. 

Annons

Annons

Annons