Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 21 2019
Senaste Nytt

Stabilt resultat och hög produktionstakt för Riksbyggen

Leif Linde, vd. Bild: Riksbyggen.
Leif Linde, vd. Bild: Riksbyggen.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 04 mar 2019

Riksbyggen kan summera ett starkt 2018 med ett rörelseresultat på 387 mkr, strax över fjolårets toppnotering om 364 mkr, och en fortsatt hög byggtakt. Vid årets slut var antalet bostäder i produktion 4.567.

–  Bredden i Riksbyggens bostadsproduktion och fastighetsförvaltning har varit en framgångsfaktor under ett år med en vikande bostadsmarknad. Vår långsiktiga satsning på både hyres- och bostadsrätter, kooperativa hyresrätter för äldre, ombyggnadsaffären och en fastighetsförvaltning, som finns från Trelleborg till Karesuando, är basen i det starka resultatet för 2018, säger Leif Linde, vd för Riksbyggen.

Flera av Riksbyggens initiativ för att underlätta för unga att komma in på bostadsmarknaden påbörjades under året, till exempel såldes ungdomsettor för 95.000 kr i Brf Viva i Göteborg och de första ”Hyrköparna” flyttade in i Brf Brandstationen i Jakobsberg. Vidare utvecklades Riksbyggens koncept med Kooperativa hyresrätter för äldre starkt.

För närvarande har Riksbyggen planerade eller pågående projekt i över 60 kommuner.

Under året växte även fastighetsförvaltningen inom Riksbyggen, bland annat genom förvärvet av Agenta Förvaltning AB. Idag förvaltar Riksbyggen över 4.200 bostadsrättsföreningar med sammanlagt drygt 200.000 bostadsrätter samt mer än 100.000 hyresrätter. Över en halv miljon människor bor i bostäder som Riksbyggen förvaltar.

 

Inför Riksbyggens styrelse har föreslagit en utdelning om 48 kr per andel (48), vilket motsvarar 9,6 procent (9,6) och totalt sett nästan 85 Mkr till ägarna. Därtill kommer Riksbyggens ägare att få dela på 13 Mkr i återbäring baserat på deras köp av förvaltningstjänster. 

 

 

 

 

Annons

Annons

Annons