Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 21 2019
Senaste Nytt

White och Wästbygg skapar klimatneutrala hus i Malmö

Bild: White Arkitekter.
Bild: White Arkitekter.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 06 mar 2019

Tillsammans med Wästbygg kommer White gestalta hus och lokaler i utbyggnadsområdet Citadellsfogen i Västra hamnen, Malmö. Planen är att projektet NollCO2-certifieras.

Certifieringen, vilken lanserades förra året av Sweden Green Building Council, har som målsättning att uppnå så kallat nettonollutsläpp av växthusgaser under byggnadernas livscykler.

– White har som mål att påbörja 30 koldioxidneutrala byggnader innan 2019 är till ända och detta blir våra första hus med den nya certifieringen. Det känns spännande att samarbeta kring detta tillsammans med Wästbygg Projektutveckling som också är ett företag med ambitiösa klimat- och miljömål, säger Rafael Palomo, ansvarig arkitekt på White, Malmö.

Husen kommer att gestaltas efter varje kvarters specifika förutsättningar. Att skapa en stark koppling mellan platsernas befintliga och nya värden är en viktig del gestaltningsprocessen.

– I arbetet med att utveckla dessa kvarter kommer Whites kompetens och erfarenhet inom dialog och processledning vara värdefull, för att skapa trygga stadsmiljöer som är tillgängliga och välkomnar alla Malmöbor, säger Rafael Palomo.

Annons

Annons

Annons