Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 21 2019
Senaste Nytt

Byggstart närmar sig för World Trade Center Karlskrona 

Bild: OBOS Kärnhem.
Bild: OBOS Kärnhem.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 11 mar 2019

Nu närmar sig projektutvecklingsföretaget OBOS Kärnhem en byggstart för World Trade Center Karlskrona. Två stora lokala aktörer har valt att etablera sig i World Trade Center och har skrivit de första kontrakten i WTC Karlskrona; Outpost24 och Paraply Produktion AB. Kontraktssignering med ytterligare hyresgäst är inplanerad under mars månad.

- Vi är mycket glada över att vi har kommit så här långt. I och med att bygglov är beviljat och vi har närmare hälften uthyrt kan vi nu starta igång projektet och påbörja projekteringsarbetet, säger Malin Svensson, vd på OBOS Kärnhem.

Magnus Lindoffsson, projektledare Pottholmen, Karlskrona kommun, välkomnar beskedet;

”Fantastiskt roligt att OBOS Kärnhem etablerar ett World Trade Center Karlskrona. En mycket viktig pusselbit för Pottholmens utveckling och för förverkligandet av Karlskrona kommuns vision för området”.

Paraply har sedan 2017 varit delaktig i utformningen av en helt ny mötesplats i huset, tillsammans med OBOS Kärnhem och arkitektkontoret FOJAB. Verksamheten Paraply ska driva i WTC kommer att omfatta flera miljöer och det kommer löpande arrangeras olika evenemang.

- Det känns fantastiskt att vi får möjligheten att skräddarsy och rita våra nya miljöer helt från grunden, säger Robin Åkerman, vd för Paraply.

WTC Karlskrona beräknas vara invigningsklar i slutet av 2020. WTC Karlskrona blir en miljöanpassad och energieffektiv kontorsbyggnad som kommer att miljöcertifieras.

”Karlskronas mål är att växa och vara ett attraktivt och självklart val vare sig det gäller att etablera företag eller flytta hit. Därför är det glädjande att företag som OBOS Kärnhem delar vår optimism om ett växande och attraktivt Karlskrona och väljer att investera i vår kommun”, säger Sandra Bizzozero, kommunstyrelsens ordförande i Karlskrona.

Totalentreprenör för byggnationen av WTC Karlskrona blir JSB Construction AB. JSB har idag sju kontor runtom i Sverige, men rötterna i företaget finns i Blekinge vilket gör det extra roligt att se till att regionen fortsätter växa.

 

Annons

Annons

Annons