Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 21 2019
Senaste Nytt

Norsk förskola nomineras till Årets byggnad

Förskolan på Årvoll i Oslo, designad av LINK arkitektur, nomineras till årets byggnad. Foto: Tove Lauluten / FutureBuilt.
Förskolan på Årvoll i Oslo, designad av LINK arkitektur, nomineras till årets byggnad. Foto: Tove Lauluten / FutureBuilt.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 13 mar 2019

Med Kilden förskola har Oslo City fått en miljöbyggnad som uppfyller kraven i BREEAM Excellent och är ett modellprojekt som Plusshus i FutureBuilt. Nu nomineras projektet till det prestigefyllda priset "Årets byggnad".

Förskolan har en unik arkitektur som gör barnskolan väldigt funktionell och användarvänlig. Syftet var att bevara byggnadskonstruktionen i området, optimera och skydda utomhus lekplatser, optimera takytor för placering av solens anläggningen och återanvända fotavtryck av befintliga byggnader.

- Vår vision är att skapa plats för ett bättre liv och vi sätter alltid människan i centrum. Arkitekturen kommer att ligga till grund för ett bra ställe att vara, idag och i framtiden. Det innebär att arkitektur och miljö måste gå hand i hand för att skapa en helhetslösning, säger Ingunn Sirevåg Jensen, projektledare i LINK-arkitekturen.

Källskolan nomineras för årets byggnad tillsammans med fyra andra kandidater.

- En ny trend, som vi ser igen med flera av de bästa projekten, är ett ökat fokus på miljö och interaktion. Det vi kanske har noterat särskilt i år är att interaktionen expanderar. Tidigare bara att kretsa kring beställare och entreprenör - i större utsträckning för att inkludera leverantörer och konsulter, men också användare och grannar, säger juryns ordförande Kjersti Folvik.

Vinnaren kommer att publiceras på Building Gala den 3 april, som är en del av byggnaden Week 2018. Evenemanget kommer att hållas på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo den 3 och 4 april.

Fakta

 
Ort: Årvoll, Oslo
Projekttyp: Förskola, 
Plushus Bruttoareal: 2432 kvm 
Kontraktsumma: 76 miljoner kronor exkl. Moms. 
Kund: Omsorgsbygg Oslo KF 
Project: Metier OEC 
Entreprenör: Varden Entreprenör 
Arkitekt: Link Arkitektur 
Landskap: Länk Landscape 

Annons

Annons

Annons