Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 21 2019
Senaste Nytt

Martin & Servera investerar i Norrköping

Foto: Kicki Nilsson.
Foto: Kicki Nilsson.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 13 mar 2019

Martin & Servera meddelar att man ska bygga ett nytt och klimatsmart lager på cirka 28 000 kvadratmeter i Norrköping. Investeringen anses vara en viktig pusselbit i företagets målsättning att skapa en mer konkurrenskraftig logistiklösning.

Martin & Servera har redan ett lager i Norrköping som byggdes 1964. I verksamheten i Norrköping arbetar cirka 400 personer.

- För oss har det varit viktigt att bygga nytt just här i Norrköping. Dels för det gynnsamma logistiska läget – men också för att vi vill ha med oss all den kompetens som finns hos medarbetarna här, säger Stefan Bergström Hedmark, vd för Martin & Servera Logistik.

Bolaget har sedan en tid option på en tomt i Herstadberg, någon kilometer norr om nuvarande lager vid norra infarten till Norrköping, en plats som ligger logistiskt bra med nära koppling till E4:an. Styrelse och ägare har nu godkänt planerna att gå vidare med att bygga en modern och klimatsmart ny lageranläggning.

Delar av lagret kommer att innehålla automatiserade delar, exempelvis för plock av lågfrekventa produkter. De automatiserade delarna kompletterar ordinarie manuell verksamhet, som till stor del idag är digitaliserad via röststyrning och ett smart lagerhanteringssystem.

Moderniserad lagerstruktur

Det nya lagret blir det fjärde och sista i Martin & Serveras moderniserade lagerstruktur och planeras stå klart under senhösten 2021. Övriga lagerverksamheter finns i Halmstad (2010), Umeå (2016) och Enköping (2017).

För platschef Charlotta Gromulski är beskedet mycket positivt:

- Det här är ett beslut som vi här i Norrköping har väntat på, så jag känner stor glädje. Nu kommer vi att få moderna och ändamålsenliga lokaler och kan utveckla verksamheten, men viktigast av allt är att medarbetarna kan känna sig trygga med oss som arbetsgivare för lång tid framöver.

Hållbarhet viktig del av byggprocessen

Ett av målen med det nya lagret är att reducera verksamhetens miljöpåverkan. Ett lager byggt 2021 kommer att kräva mindre energi än den gamla anläggningen från 1964. Erfarenheter från tidigare byggprojekt visar att det nya klimateffektiva lagret kommer att halvera energianvändandet.

Nu påbörjas projektet med att skapa det omfattande underlag som krävs för upphandling av byggnation och hyresavtal. Till detta kommer processen för ansökan om bygglov på tomten och mycket annat.

Annons

Annons

Annons