Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 19 2019
Senaste Nytt

Stefan Dahlbo utses till ny vd för Fabege

Bild: Fabege.
Bild: Fabege.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 02 apr 2019

Styrelsen för Fabege har utsett Stefan Dahlbo till ny vd och koncernchef. Han är idag vd och koncernchef för det noterade investeringsbolaget Byggmästare Anders J Ahlström Holding AB och han har en lång och gedigen erfarenhet både som vd och styrelseledamot i såväl noterade som onoterade bolag. Till dessa tidigare styrelseuppdrag hör till exempel Fabege, Wihlborgs och Klövern. 

 

– Vi i styrelsen anser att Stefan Dahlbo är en utmärkt person att ta över ledarskapet och utvecklingen av Fabege. Dels känner han både fastighetsbranschen och kapitalmarknaden mycket väl, dels har flera av oss i styrelsen arbetat med Stefan tidigare och har stort förtroende för honom, säger Jan Litborn, styrelsens ordförande.

 

I ett pressmeddelande säger Fabege att Stefan Dahlbo i tidigare roller utmärkt sig för sitt goda ledarskap och sin entreprenöriella förmåga, vilket är viktiga egenskaper i ett företag som så starkt präglas av visionära och komplexa stadsutvecklingsutvecklingsprojekt där många parter är inblandade och goda relationer en förutsättning.

 

– Jag är mycket glad och stolt över det förtroende styrelsen nu ger mig. Det är ett dynamiskt och mycket framgångsrikt företag som jag ser fram emot att bli en del av, säger Stefan Dahlbo.

Stefan Dahlbo tillträder sin nya roll så snart som möjligt.

Annons

Annons

Annons