Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 19 2019
Senaste Nytt

Blackstone/Scius köper av AFA på Södermalm

Skjutsgossen 12 på Södermalm i Stockholm. Bild: AFA.
Skjutsgossen 12 på Södermalm i Stockholm. Bild: AFA.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 02 apr 2019

Nyligen förvärvade Scius tillsammans med amerikanska Angelo Gordon Barnängen 6 på Södermalm för cirka 600 Mkr. Nu köper Scius med partnern Blackstone, en av AFA:s största fastigheter, Skjutsgossen 12 på Södermalm, omfattande 34 000 kvm. 

Skjutsgossen 12 uppfördes år 1965 och omfattar cirka 34.000 kvm, nära Mariatorget på Södermalm.

 

– Vi är övertygade om att Stockholm är en av Europas viktigaste marknader och vi är därför glada vi kan göra ytterligare en investering i Stockholm, säger James Seppala på Blackstone i en kommentar.

 

– Vi ser en meningsfull potential att ytterligare uppgradera denna kontorsfastighet för att möta den växande efterfrågan på förstklassiga kontorslokaler på Södermalm för en fastighet belägen i ett av Stockholms mest attraktiva och spännande områden, säger Mikael Freudmann på Scius.

 

AFA förvärvade Skjutsgossen 12 av Fabege i december 2005 för 1.036 Mkr samtidigt som Fabege köpte Läraren 5 vid Norra Bantorget för 225 Mkr av AFA.

 

– Vi har ägt fastigheten sedan 2005 och vi har byggt om den för Circle K (före detta Statoil) och Polismyndigheten. Fastigheten är fullt uthyrd och vi tycker att det är lämpligt att en ny ägare kan vidareutveckla den, säger Anna Berfenstam, transaktionschef AFA Fastigheter.

Annons

Annons

Annons