Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 19 2019
Senaste Nytt

Ombyggnaden av BoKloks fabrik i Gullringen är igång

Bild: BoKlok.
Bild: BoKlok.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 02 apr 2019

Nu är byggnationen för den stora om- och tillbyggnaden av BoKloks fabrik i Gullringen igång. Målet på sikt är en 50-procentig ökning av produktionen. 2021 förväntas allt vara klart.

- Målsättningen är att öka vår kapacitet markant och när allt är färdigt kommer vi att kunna tillverka totalt 1 000 hem årligen i Gullringen. Det kommer ta några år innan vi är där, men det är målet. Vi kommer kunna erbjuda ännu fler människor med vanliga plånböcker ett prisvärt och hållbart hem, säger Mikael Lundin, fabrikschef på fabriken i Gullringen.

I december 2017 beslutade Skanskas styrelse att investera cirka 250 miljoner för att öka produktionskapaciteten. Utvecklingen av fabriken ska bidra till att stärka BoKloks ställning på marknaden och säkra en fortsatt expansion

- Hela tanken är att skapa en moderniserad fabrik där vi fokuserar på säkerhet, ergonomi, kvalitet och förbättringsarbete. Allt för att säkra och på sikt öka antalet arbetstillfällen och samtidigt öka effektiviteten och automatiseringsgraden ytterligare, säger Mikael Lundin.

Första steget blir att installera en ny montagelina, ny sammansättningslina och en ny byggnad för central virkeshantering, allt i enlighet med Lean-filosofin.

Annons

Annons

Annons