Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

AL byggstartar Bas Barkarby

Fotograf: Visionsbild: White Arkitekter.
Fotograf: Visionsbild: White Arkitekter.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 04 apr 2019

Nu byggstartar Atrium Ljungberg Bas Barkarby. Målet är att skapa ett multifunktionellt kvarter med inriktning mot naturvetenskap och teknik, samt för kultur, idrott och näringsliv. 

Järfälla kommun kommer att hyra närmare 11 000 kvadratmeter av den första etappen för gymnasieutbildning, multihall, bibliotek och annan kulturverksamhet. Resterande yta, fördelad på 14 våningar, kommer att inrymma moderna kontors- och utbildningslokaler i flexibla storlekar, samt restaurang och gym. Bas Barkarby blir en plats där människor, både studenter och företagare, studerar, arbetar, träffas och utvecklas tillsammans.

- Vi vet från liknande projekt som Nod i Kista att det finns en fantastisk kraft i att sammanföra utbildning med näringsliv, säger Daniel Kvant Suber, affärsutvecklingschef på Atrium Ljungberg. Bas Barkarby är ett spännande projekt i det största utbyggnadsområdet i Stockholmsregionen.

Under de kommande 15 åren ska 14 000 bostäder byggas i Barkarby som kommer att bli västra Stockholms nya knutpunkt där både tunnelbana, fjärrtåg och pendeltåg stannar, precis intill Bas Barkarby.

Bas Barkarby byggs i två etapper. Byggstart av första etappen om 24 400 kvadratmeter sker i april med planerad inflyttning från hösten 2021. Detaljplanen för Barkarbystaden II vann laga kraft i januari 2018 och beslut om miljötillstånd erhölls från Mark- och miljödomstolen i december 2018.

Annons

Annons

Annons