Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

AMF öppnar porten till utökat Urban Escape

Fotograf: Peter Frantzell.
Fotograf: Peter Frantzell.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 05 apr 2019

Urban Escapes nya hus i korsningen Regeringsgatan/Hamngatan fylls nu av hyresgäster som WeWork, EQT och Netlight. Kvarteret står nu fullt uthyrt.

Ambitionen med Urban Escape har varit att skapa ett levande citykvarter som genom oväntade kombinationer och aktörer höjer Stockholm citys puls.

Det nya huset har utgjort det största arbetet i omvandlingen av kvarteret och varit av stor betydelse för att länka samman Urban Escape-kvarteret till en helhet. Kvarterets alla kontorsytor står dessutom uthyrda vilket gör att kvarteret till fullo kan bidra till stadens utveckling.   

– Det har tagit åtta år att nå hit. Vi är mycket glada över att kunna presentera ett helt nytt hus och ett helt nytt kvarter i hjärtat av Stockholm. Urban Escape är vårt sätt att ge något tillbaka till en stad som vi älskar. En stad som hela tiden måste vara i rörelse, förnyas och vitaliseras. Jag känner mig förväntansfull, för det här är bara början, säger Mats Hederos, VD på AMF Fastigheter.

Stockholms Handelskammare har varit med på resan och stöttat idéerna och visionerna för platsen och projektet.

– Urban Escape har varit en viktig del i att förnya Stockholms innerstad. Mitt i stadens hjärta har man här lyckats göra en av Stockholms mest bortglömda platser till en framsida att vara stolt över. Det är fantastiskt att se hur mötesplatsen Urban Escape har blivit en magnet för både folkliv och näringsliv, säger Daniella Waldfogel näringspolitisk chef på Stockholms Handelskammare.

I kvarteret ryms sedan tidigare Gallerian, hotellen At Six och Hobo.

Annons

Annons

Annons