Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Ebab renoverar seniorboende åt SVPH

I ett CM-projekt renoverar Ebab seniorboende åt SVPH. Bilden är tagen på invigningen 2019. Bild: Ebab.
I ett CM-projekt renoverar Ebab seniorboende åt SVPH. Bilden är tagen på invigningen 2019. Bild: Ebab.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 09 apr 2019

Ebab ska renovera seniorboendet Nockebyhem i Nockeby/Bromma åt SVPH i ett CM-projekt (Construction Management). Fastigheten är i behov av en totalrenovering och förväntas stå klar inom två år.

Fastigheten är 50 år gammal och har behov av en totalrenovering. Nu byts stammar, ventilationssystem och elledningar ut samtidigt som hyresgästerna får nya balkonger. Dessutom renoveras kök och badrum, väggar målas och golv läggs om. Klädkammare renoveras och ytterdörrar till lägenheterna byts ut. Ett nytt restaurangkök kommer stå klart och det blir nya källarförråd. Arbetet beräknas vara klart vid årsskiftet 2021/2022.

Projektet drivs genom CM och är uppdelat i etapper. En budget är upprättad för respektive etapp och godkänd av SVPH:s styrelse.

– För att öka konkurrensen och hålla den av styrelsen fastslagna budgeten så ser vi redan nu de stora fördelarna med CM. Vi har med stor detaljeringsgrad kontrollerat upphandlingarna och hela tiden jämfört dessa med den bestämda budgeten för de olika delarna - vilket bidrar till tryggheten i projektet säger Robert Olsson Projektchef på Ebab i Stockholm.

I seniorboendet Nockebyhem är det 180 lägenheter i tre fastigheter som omfattas av renoveringsarbetet. Och renoveringen pågår samtidigt som den dagliga verksamheten och alla boende bor kvar inom SPVHs seniorboendeanläggningar.

 

Annons

Annons

Annons