Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 25 2019
Senaste Nytt

Sweco tar fram programhandlingar när Hudiksvalls sjukhus moderniseras

Bild: Sweco.
Bild: Sweco.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 17 apr 2019

Region Göteborg har tilldelat Sweco uppdraget att ta fram programhandlingar när Hudiksvalls sjukhus ska genomgå omfattande modernisering. Målsättningen är att lokalerna i det nya sjukhuset ska ge en högre flexibilitet samt vara bättre anpassade till modern sjukvård och framtida teknikutveckling.

Uppdraget omfattar att ta fram programhandlingar inför om- och nybyggnationerna av Hudiksvalls sjukhus, som i ett första steg innebär ombyggnad av bland annat centraloperation och akuten. Nästa steg i projektet är att bygga ett nytt hus för teknisk försörjning. Därefter kommer ett antal gamla byggnader att rivas för att få plats med ett nytt hus för vård och mottagningar, bland annat för barn- och kvinnosjukvården.

– Det är ett spännande projekt där en viktig del kommer vara att ta fram ett underlag som på ett effektivt sätt erbjuder både ny- och ombyggnation samtidigt som sjukhusverksamheten ska kunna bedrivas utan påverkan. Med lång erfarenhet av vårdprojekt såväl i Sverige och runt om i Europa har vi goda förutsättningar att på ett effektivt sätt lösa utmaningarna på bästa sätt, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige.

Arbetet startar inom kort och leverans av programhandling planeras till år 2020.

Annons

Annons

Annons