Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Lilla Integralen nominerad till Plåtpriset 2019

Den eleganta men lekfulla "Lilla Integralen" är inspirerad av gamla industribyggnader. Den har nominerats till det svenska arkitekturpriset Plåtpriset 2019.  Bild: SSAB.
Den eleganta men lekfulla "Lilla Integralen" är inspirerad av gamla industribyggnader. Den har nominerats till det svenska arkitekturpriset Plåtpriset 2019. Bild: SSAB.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 23 apr 2019

Byggnaden Lilla Integralen i Linköping har utsetts till en av finalisterna till den ansedda arkitektoniska utmärkelsen Plåtpriset 2019.

Fastigheten har en fasad av GreenCoat färgbelagt stål från SSAB. Nyligen beslutade arkitektbyrån sandellsandberg arkitekter att använda stålprodukten för byggnaden "Lilla Integralen", i det nybyggda bostadsområdet Vallastaden i Linköping. Den första fasen av bostadsprojektet i Vallastaden resulterade i 1 000 bostäder som byggs av 40 olika arkitekter.

Metallic Silver valdes som kulör för att skapa vackra ljusreflektioner i den relativt tätbefolkade stadsdelen Vallastaden.

Lilla Integralen är en av fem byggnader som nominerats för Plåtpriset 2019. Det delas ut för att uppmuntra och hylla innovation och hållbart byggande, där metallernas egenskaper och uttryck tillvaratas i ett framgångsrikt arkitektoniskt utförande. Vinnaren tillkännages vid arkitekturevenemanget PLÅT19 den 25 april i Göteborg.

Annons

Annons

Annons