Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 18 2019
Senaste Nytt

SFV ingår ramavtal med Forsen

Bild: Forsen.
Bild: Forsen.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 23 apr 2019

Statens Fastighetsverk (SFV) har ingått ett ramavtal med Forsen avseende projektledningstjänster. Uppdraget spänner mellan underhållsprojekt till krävande restaureringar och rena nybyggnadsprojekt.

 Forsen är en av nio projektledningsföretag som tecknat ramavtal med SFV för Stockholm Stora uppdrag samt ett av fem i Sveriges övriga län. Avtalet gäller från feb 2019 i två år med möjlighet till förlängning i ytterligare två år. 

– Vi har många medarbetare som kan och brinner lite extra för kulturfastigheter, så det här ramavtalet är vi både glada och stolta över, säger Tor Andersson, affärsenhetschef i Stockholm.

Forsens avtal gäller samtliga län i Sverige och för Stockholmsområdet har man valt att fokusera på ”stora uppdrag”, något man har lång erfarenhet av. Stockholms Centralstation, Harpsund, regeringskvarteren och Rosenbad är några exempel.

– Fastigheterna i Statens Fastighetsverks bestånd är en del av vårt kulturarv och berör ofta många människor vilket gör projekten intressanta. Men de ger oss också utmaningar. Skydd av statliga byggnadsminnen, förstående för kunden kund, traditionella byggnadsmaterial som ska bevaras men kompletteras med modern teknik, samtidigt som vi ska bevara byggnadernas karaktär, säger Tor Andersson. 

 

Annons

Annons

Annons