Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 18 2019
Senaste Nytt

Framtidsarkitektur på PLÅT19 i Göteborg

WUXI TAIHU SHOW THEATRE by Steven Chilton Architects.
WUXI TAIHU SHOW THEATRE by Steven Chilton Architects.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 23 apr 2019

Den 25 april arrangeras arkitekturevenemanget PLÅT19 på Hotell 11 i Göteborg. PLÅT19 vill sätta fokus på möjligheterna med metall i arkitekturen och fokuserar i år på innovation, digitalisering och hållbarhet.

Digitaliseringen skapar nya möjligheter för innovation och design, men även för företagsstrukturer. Dessutom får den världen att krympa - vilket ger dagens arkitekter en fantastisk spelplan. Vi är stolta över att för första gången i Sverige kunna presentera spjutspetsarkitekterna Steven Chilton (London) och Melike Altinisik (Istanbul).

- I nutid finns goda förutsättningar för att göra det omöjliga möjligt, säger Steven Chilton, vars tvåmanna-byrå skapar multikulturbyggnader i Kina vilka vanligtvis hade krävt en stor organisation. Melike Altinisiks (Istanbul) unga byrå tar också ut svängarna för vad som är möjligt och skapar de högsta och mest högteknologiska byggnaderna i en djärv arkitektur.

PLÅT19 gästas också av innovationsexperten Anders Wikström som presenterar sin forskning och förklarar när, var och hur vi blir innovativa samt vad vi kan göra för att skapa ett innovativt arbetsklimat. 

I slutet av dagen hyllas svensk arkitektur och priset PLÅTPRISET2019 delas ut.

 White, FOJAB, Dreem Arkitekter, Sandellsandberg och Abako Arkitektkontor är finalisterna som tävlar om årets pris.

Annons

Annons

Annons