Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 25 2019
Senaste Nytt

Första spadtag för jättesatsningen vid Masthuggskajen

Det symboliska första spadtaget togs genom att "binda ihop utvecklingen av staden med Masthuggskajen".
Det symboliska första spadtaget togs genom att "binda ihop utvecklingen av staden med Masthuggskajen".
Publicerad av
Redaktionen - 02 maj 2019

Riksbyggen har tillsammans med övriga aktörer tagit det första spadtaget för byggandet av nya Masthuggskajen i Göteborg. Här kommer de att uppföra drygt 500 bostäder. Totalt blir det cirka 1 300 bostäder och 5 000 – 6 000 arbetsplatser vid Masthuggskajen. Riksbyggens bostäder kommer att inrymmas i fyra kvarter som byggs etappvis med stort fokus på hållbarhet.

– Riksbyggen byggde sitt första hus i Göteborg år 1940 och sedan dess har vi arbetat med att utveckla staden och tillföra nya bostäder. I 20 år har vi väntat på att komma igång vid Masthuggskajen som blir ett av Riksbyggens största projekt i Göteborg någonsin. Det känns fantastiskt och vi tar med oss alla kunskaper om hållbar byggande vid utvecklingen av Masthuggskajen, säger Michael Ekberg, regionchef på Riksbyggen Bostad Väst.

I Göteborg har de bland annat utvecklat Brf Viva med målsättningen att bli Sveriges mest hållbara bostadsområde. Många erfarenheter från Brf Viva återanvänds vid utvecklingen av bostäderna vid Masthuggskajen.

– En viktig del i utvecklingen av Mathuggskajen är att vi ska bygga en stadsdel för alla. Det innebär bostäder som vänder sig till många olika målgrupper och att skapa en stadsdel som är attraktiv att bo och arbeta i, men också att besöka. En stadsdel där det gamla möter det nya och som kommer kännas både global och lokal på samma gång. Det blir en spännande stadsdel för alla, berättar Michael Ekberg.

 

 

Annons

Annons

Annons