Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 25 2019
Senaste Nytt

Rollsbo växer sig större

Mats Berntsson, VD Ytterbygg AB, i Rollsbo Västerhöjd, Kungälv
Mats Berntsson, VD Ytterbygg AB, i Rollsbo Västerhöjd, Kungälv
Publicerad av
Redaktionen - 03 maj 2019

Industriområdet Rollsbo Västerhöjd i norra Rollsbo har planerats sedan 2014 och nu skall förslaget till detaljplan ställas ut på granskning innan planen kan antas. Ett helt nytt industriområde ska byggas på sammanlagt 350 000 m2 och arbetet startar våren 2019.

”Det här är en långsiktig satsning som jag verkligen ser fram mot. Området är stort och vi kommer kunna erbjuda både större och mindre fastigheter. Vi kan redan från början se till att lokalerna är flexibla och att området är attraktivt och säkert” berättar Mats Berntsson VD på Ytterbygg.

Totalt är området 350 000 m2 varav Ytterbygg har 180 000 m2. Bokab kommer sälja sin del av området som tomter. Detaljplanen ställs ut till granskning under mars och april och beräknas antas efter sommaren 2019. Efter det tar det 1 till 1,5 år att plana ut tomterna och bygga ut vägar, vatten och avlopp. Det innebär att vi planerar starta att bygga för våra hyresgäster i början av 2021.

Rollsbo Västerhöjd byggs på berg och eftersom Göteborg är byggt på lera är den typen av lokaler sällsynta här.

”Det är bra att bygga på berg. Området passar för tunga verksamheter och transporter eftersom marken verkligen blir stabil. Närheten till E6 gör att våra kunder kan skapa en effektiv logistik. Det här är gör att våra kunder ska kunna fokusera på sin verksamhet istället för på lokalen”, fortsätter Mats Berntsson.

Annons

Annons

Annons