Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 25 2019
Senaste Nytt

NCC bygger 97 hyreslägenheter

Illustration: Sweco
Illustration: Sweco
Publicerad av
Redaktionen - 03 maj 2019

NCC ska tillsammans med Rikshem bygga två nya bostadshus med totalt 97 hyresbostäder i den centrala stadsdelen Sandbacka i Umeå. Ordervärdet uppgår till cirka 90 MSEK.

Med sitt centrala läge är Sandbacka ett av Umeås populäraste områden, och efterfrågan på framförallt mindre hyresrätter är stor i studentstaden. Nu byggs området ut med ytterligare två bostadshus på Sandbackavägen 34.

Husen byggs i sex respektive åtta våningar med framförallt lägenheter om 1-2 rum och kök, men även lägenheter om 3-4 rum och kök. Samtidigt som de nya husen uppförs kommer NCC att renovera fasaderna på de existerande fastigheterna.

– Ytterligare hus i ett redan befintligt bostadsområde gör det möjligt att skapa nya bostäder snabbare än om ett nytt bostadsområde utvecklas från grunden. Genom ett helhetsperspektiv och dialog med boende kan vi utveckla långsiktigt hållbara områden, säger Anna-Karin Eriksson, regionchef norra Sverige, Rikshem.  

I projektet ingår även utveckling av utemiljön som innefattar nya lekplatser, samvaroytor, en aktivitetsbod samt nya parkeringar med både carport och parkeringsplatser för rörelsehindrade.

– Alla boende har fått möjlighet att lämna synpunkter om sin närmiljö, vilket ger bättre möjligheter att skapa trygga och trivsamma miljöer. Samarbetet med Rikshem och dialogen med de närboende och deras behov och önskemål om utemiljön är helt i rätt riktning med vårt hållbarhetsarbete inom NCC, säger Daniel Ödling, affärschef NCC Building.

Byggnationen påbörjas i augusti 2019 och beräknas vara klara vid årsskiftet 2020/2021.

Affären orderregistreras i andra kvartalet 2019 i affärsområde NCC Building Sweden.

Annons

Annons

Annons