Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 18 2019
Senaste Nytt

Ytterligare 32 BoKlok-lägenheter


Översiktsillustration av det nya kvarteret, BoKlok Växtriket i Tungelsta, Haninge
Översiktsillustration av det nya kvarteret, BoKlok Växtriket i Tungelsta, Haninge
Publicerad av
Redaktionen - 08 maj 2019

Tisdagen den 14 maj startar försäljningen av BoKlok-lägenheter i Haninge på IKEA Kungens kurva. Intresserade är välkomna att lämna sin turordningsanmälan mellan kl. 17-19. Vid kvällens slut dras sedan en turordningslista som bestämmer vem som får välja lägenhet först, som nummer två, nummer tre osv.Projektet är redan byggstartat och beräknad inflyttning är april 2020.

I Tungelsta ska BoKlok bygga ytterligare 32 lägenheter, av totalt 58 st på platsen. Lägenheterna kommer att ha två eller tre rum med en yta på 55 respektive 72 kvm. De byggs som bostadsrätter och boendekostnaden för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta blir ca 4800 kronor per månad för en tvårumslägenhet.

- Det känns väldigt roligt att det är dags att starta försäljningen av andra etappen här i Tungelsta! Vi håller just nu på att bygga etapp 1 av lägenheter och radhus det härområde. De bostäderna var väldigt eftertraktade så nu är vi väldigt glada att kunna erbjuda fler hem som vanliga människor har råd med. En av anledningarna till att vi har så bra priser är för att stora delar av våra hus byggs i fabrik vilket gör att vi kan använda smarta tillverkningsprocesser och tänka i stora volymer, säger Sofie Anjou Lagerström, projektledare på BoKlok.

Likt alla bostäder från BoKlok fördelas lägenheterna genom en offentlig turordningsdragning. Det betyder att en turordningslista upprättas vid säljstarten, och kunder får därefter välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats. Genom detta tillvägagångssätt ges alla samma chans och budgivning utesluts.

- Genom vår turordningslista får alla möjlighet att välja boende utan att behöva armbåga sig fram i en budgivning. Genom att utesluta budgivning vet man också alltid vad slutpriset blir, och inga dolda avgifter tillkommer. Eftersom allt sker på samma kväll samlar vi också kunderna och alla får träffa sina blivande grannar. Det känns fint!, säger Sofie Anjou Lagerström.

Det nya kvarteret BoKlok Växtriket i Tungelsta är ett charmigt bostadsområde med närhet till skog och friluftsliv. I centrala Tungelsta finns mataffär, vårdcentral och restauranger. Buss och pendelstågsstation finns 600 m från de nya bostäderna och centrala Stockholm nås på ca 30-35 min.

Annons

Annons

Annons