Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Stefan Löfven till Riksbyggen i Borås

Publicerad av
Redaktionen - 17 maj 2019

Den 20 maj besöker statsminister Stefan Löfven Borås. En av hållpunkterna i programmet är ett öppet möte vid Riksbyggens lokaler i anrika Viskaholm, mitt i centrala Borås.

Mötet kommer att ske på gården direkt utanför Riksbyggens lokaler på Västerbrogatan 8, klockan 09.50 -10.25.

– Det är jätteroligt att vi på Riksbyggen får vara med och hälsa statsministern välkommen till Borås. I samband med besöket bjuder Riksbyggen deltagarna på grillad korv och kaffe, säger Margareta Bäckäng, sälj- och marknadsansvarig Riksbyggens fastighetsförvaltning i Borås.

Riksbyggen flyttade i augusti förra året in i de unika och nyrenoverade lokalerna i Viskaholm. Den välvda byggnaden, Viskaholm, byggdes 1913 och är sedan dess ett landmärke för Borås textilhistoria. Det anrika fabrikshuset har under de senaste 100 åren fungerat som att nav för alla de arbetstillfällen textilindustrin har inbringat och vid mitten av 1940-talet hade Wäfveribolaget cirka 2 800 anställda.

Vid Viskaholm planeras också för nya bostäder i det nya bostadsområdet Västerbro. Här planeras för levande blandstad med hundratals nya bostadsrätter, hyresrätter, studentlägenheter och kommersiella lokaler. Västerbro är ett av Borås största stadsutvecklingsprojekt någonsin och är ett samarbete mellan Riksbyggen, AB Bostäder och Borås stad.

Annons

Annons

Annons