Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Invigning av ytterligare 31 lägenheter i Kongahälla

Foto: Förbo
Foto: Förbo
Publicerad av
Redaktionen - 21 maj 2019

Kvarteret Kransen är Förbos andra i det gemensamma projektet Kongahälla. Här finns nu 31 hyreslägenheter i ett hus miljöcertifierat åttavåningshus, ritat av arkitekterna på QPG och byggt av Serneke.  

Projektledare Martin Everbring på Förbo förklarar att miljöklassificeringen enligt Miljöbyggnad Silver ger en checklista som används under hela byggprocessen och som sedan följs upp. Det handlar bland annat om inomhusmiljö, energieffektivisering och materialval. 

- Miljöbyggnad Silver blir en kvalitetsstämpel, som är viktig både för oss och våra hyresgäster och ett viktigt led i hur vi agerar hållbart. Det säkerställer att vi lever upp till de ambitioner som finns när det att skapa hållbara byggnader.

Förbo arbetar också med individuell mätning av el, varm- och kallvatten som ger möjlighet att påverka kostnaderna för varje hushåll och även en ökad medvetenhet kring förbrukningen.

Hyresgästerna flyttade in redan i början av året. För många var det efterlängtat och de hade lång kötid för att få ett kontrakt. En av de nya hyresgästerna kunde efter att endast varit anmäld som sökande sedan mars 2016 få chansen till ett förstahandskontrakt. 

torsdag den 23 maj kl 16.00klipper kommunstyrelsens ordförande i Kungälv, Miguel Odhner, tillsammans med Förbos VD, Peter Granstedt, bandet till kvarteret Kransen på Torpe gränd nr 8. 

Annons

Annons

Annons