Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Mariott i Ulriksdal

Nytt hotell i Ulriksdal AC med hyresgästen Hotels By Marriott som öppnar sitt första AC hotell i Sverige. Bildkälla: Vi invest.
Nytt hotell i Ulriksdal AC med hyresgästen Hotels By Marriott som öppnar sitt första AC hotell i Sverige. Bildkälla: Vi invest.
Publicerad av
Redaktionen - 21 maj 2019

När hotellkedjan Marriotts ska öppna sitt första AC Hotell i Sverige blir det i Ulriksdal strax utanför Stockholm. Det blir en bekväm anläggning med restaurang, bar gym, Spa och poolområde som skapas utifrån Marriott Standards.

Text: Mari-Louise Paulson

AC Marriott Hotel Ulriksdal är ett omfattande byggs som ligger nära pendeltågsstationen Ulriksdal i den allt växande Solna kommun. Här finns redan tre hotell i närheten och nu är det dags för ett fjärde som beräknas öppna 2020.  Hotellet kommer att ha 220 rum och sviter. Det kommer också att finnas en konferensdel. Här satsar man på komfort och i enligt het med AC Hotels affärsidé skapa urbana hotell med fokus på design med bra lägen. I det här fallet med gångavstånd till bland annat Mall of Scandinavia och Friends Arena. Det ska bli ett så kallat fullservicehotell som utöver hotellrum och konferens kommer kunna erbjuda allt från spa och gym restaurang, bar, och parkering som allt ska hålla AC-kedjans standard på fyra plus.

Byggherre är Vi invest som står bakom Hotel Bentleys Drottninggatan, Hotel Karlaplan och Hotell Gamla Stan. Byggentreprenör är Constrera och arkitekt är Rex Arkitektbyrå.

Projekt: Nybyggnad av hotell i Ulriksdal, Solna

Byggherre: Vi Invest AB
Byggentreprenör: Constrera
Hyresgäst: AC Hotels By Marriott
Arkitekt: Rex Arkitektbyrå
Bruttoyta: 8000 kvadratmeter
Värde:
180 mkr

 

Annons

Annons

Annons