Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Samhällsbyggardagarna

Mary Juusela, Jesper Fundberg och Ellen Landberg
Mary Juusela, Jesper Fundberg och Ellen Landberg
Publicerad av
Redaktionen - 22 maj 2019

Nu är det klart att det nya Lars Bergqvist-stipendiet för ökad jämställdhet och mångfald delas ut under Samhällsbyggardagarna 1–2 oktober i Stockholm. Tre externa experter inom jämställdhet och mångfald knyts till juryn som ska utse årets stipendiat. Stipendiet kan sökas av de 17 000 chefer som finns i alla delar av samhällsbyggnadssektorn och är medlemmar i Byggcheferna.

- Eftersom vi har många medlemmar även inom installation, fastighet och teknisk konsulting är vi glada att kunna samarbeta med organisationen Samhällsbyggarna och dela ut stipendiet på Samhällsbyggardagarna, säger Lars Tengvall, vice ordförande i Byggcheferna och initiativtagare till stipendiet.

Syftet med stipendiet är att premiera genomförda eller planerade åtgärder för ökad jämställdhet och mångfald i samhällsbyggnadssektorn. Tre experter kommer att hjälpa Byggcheferna att hitta bästa möjliga stipendiat:

Ellen Landberg, föreläsare och utbildare inom social hållbarhet och inkludering med bakgrund från Ledarna och Fryshuset.

Mary Juusela, författare och föreläsare som utvecklat en utbildningsmetod som används i fler än 130 skolor, företag och kommuner i deras värdegrundsarbete, bl a för att integrera nya svenskar.

Jesper Fundberg, maskulinitetsforskare på Malmö universitet och etnolog som arbetar på polisutbildningen med frågor om genus, jämställdhet och etnisk mångfald.

- De här är tre ”grymma” experter som kommer att hjälpa Byggchefernas styrelse att välja ut den ansökan som rymmer bästa tänkbara potential att göra skillnad och inspirera hela samhällsbyggnadssektorn att bli bättre på jämställdhet och mångfald, säger Lars Tengvall. 

Annons

Annons

Annons