Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 18 2019
Senaste Nytt

Folkkära kvarter i Västerås renoveras av Mimer och Aros Bygg

Nu renoveras 98 lägenheter i kulturkvarteret Josef i Västerås
Nu renoveras 98 lägenheter i kulturkvarteret Josef i Västerås
Publicerad av
Redaktionen - 13 jun 2019

Kvarteret Josef och grannkvarteren Ivar och Kåre i Västerås byggdes som arbetarbostäder av dåvarande Asea 1915. Kvarteret Josef har idag 99 lägenheter och är skyddat för sitt historiska värde. Den senaste renoveringen genomfördes 1969 och nu har Bostads AB Mimer tecknat avtal med Aros Bygg och Förvaltning AB om en totalrenovering av de folkkära kvarteren.

Totalentreprenaden omfattar 98 lägenheter eftersom en liten taklägenhet byggs om till fläktrum. I entreprenaden ingår nyinstallationer av bland annat el, ventilation, VVS, nya badrum, kök och invändiga ytskikt, samt upprustning och renovering av tak, fasader och innergårdar. Arbetet har inletts och beräknas vara slutfört till sommaren 2020. Till detta projekt finns också en option om motsvarande arbete med kvarteren Ivar och Kåre.

- Vi har haft en bra dialog med hyresgästerna och tillsammans funnit omfattning och tillvägagångssätt för renoveringen. Nu är det roligt att arbetet med att vårda de gamla klassiska arbetarkvarteren kommit igång. I Aros Bygg och Förvaltning har vi en kompetent partner som uppfyllt de ekonomiska och kvalitativa kraven som vi ställde i upphandlingen och vi ser fram emot ett gott samarbete, säger Mikael Källqvist, VD på Mimer.

- Vi är mycket glada och stolta över det förtroende Mimer ger oss i detta projekt. Att genomföra detta ROT-projekt, renoverings- om- och tillbyggnadsprojekt, som involverar äldre byggnader kräver speciella hänsyn samt god planering för att minimera eventuella störningar för närboende. Vår mångåriga erfarenhet från liknande projekt gör oss trygga i åtagandet att renovera Mimers kulturkvarter och det är vår ambition att utveckla samarbetet ytterligare över tid, säger Mats Engström, VD på Aros Bygg och Förvaltning AB.

Annons

Annons

Annons