Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 18 2019
Senaste Nytt

41 radhus i Rosengård byggs av BoKlok

Illustration av vardagsrum, BoKlok radhus. OBS! Bilden är en illustration och avvikelser kan förekomma i slutprodukt
Illustration av vardagsrum, BoKlok radhus. OBS! Bilden är en illustration och avvikelser kan förekomma i slutprodukt
Publicerad av
Redaktionen - 17 jun 2019

I Västra Kattarp i stadsdelen Rosengård, ska BoKlok bygga 41 radhus i bostadsrättsform. Försäljningen kommer att starta under hösten 2019, med beräknad inflyttning vintern 2020/2021.

 

BoKlok, Skanska och IKEAs gemensamma boendekoncept, ska nu bygga radhus i Rosengård. Precis intill Botildenborgs vattentorn på Rosengårdsfältet kommer radhusen att komplettera det befintliga villaområdet i Västra Kattarp med en efterfrågad boendeform. På så sätt kan man bo kvar i sin stadsdel, men i ett nybyggt boende.

- Vi är väldigt glada över att kunna tillföra en efterfrågad boendeform i denna del av Malmö, där det annars är vanligt med äganderätter och hyresrätter. Dessutom till ett bra pris som folk med vanliga inkomster har råd med, säger Marina Nyman, projektledare på BoKlok.

Husen har 5 rum, fördelade på 117 kvm i två plan, med egen trädgård. Husen byggs som bostadsrätter och boendekostnad för beräknad ränta och avgift till bostadsrättsföreningen blir från ca 9600 kronor per månad.

- Vi bygger våra hus i fabrik där vi kan tänka i stora volymer och använda rationella och effektiva tillverkningsprocesser. Det är det som är anledningen till att vi kan hålla låga priser. Att bygga så minskar dessutom påverkan på miljön och skyddar husen från väder och vind, säger Marina Nyman.

Likt alla bostäder från BoKlok fördelas de nya radhusen i BoKlok Botildenborg genom en offentlig turordningsdragning, på IKEA Malmö. Det betyder att en turordningslista upprättas vid säljstarten och kunder får därefter välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de har tilldelats. På detta sätt ges alla samma chans och budgivning utesluts.

Annons

Annons

Annons