Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 18 2019
Senaste Nytt

World Trade Center i Karlskrona börjar byggas

WTC Karlskrona
WTC Karlskrona
Publicerad av
Redaktionen - 25 jun 2019

Nu tas det första spadtaget till World Trade Center Karlskrona. 

Byggherre av WTC Karlskrona är Växjö-baserade OBOS Kärnhem som även varit delaktig i uppförande av World Trade Center Växjö.

-Vi är stolta över vårt bidrag till utvecklingen av Karlskronas näringsliv. Staden har ett strategiskt bra läge och World Trade Center skapar goda möjligheter för den viktiga handeln kring Östersjön, säger Malin Svensson, Vd på OBOS Kärnhem.

Totalentreprenör för byggnationen av WTC Karlskrona blir JSB Construction AB. 

- Vi är otroligt stolta över att vara med i utvecklingen av den nya stadsdelen Pottholmen och det känns väldigt tryggt och roligt att samarbeta med Obos Kärnhem, säger Andreas Karlsson, entreprenadchef JSB.

Obos Kärnhem är ett projektutvecklingsföretag inriktat på nyproduktion av bostäder. OBOS Kärnhem ägs av norska OBOS koncernen, en av Nordens största bostadsutvecklare med årlig produktion av 4 500 bostäder och över 2 600 anställda. Förutom OBOS Kärnhem finns i Sverige systerföretaget OBOS Sverige där varumärkena Myresjöhus, Smålandsvillan samt OBOS ingår. Obos Kärnhem, med huvudkontor i Växjö, finns på ett 15-tal orter runt om i Sverige från Malmö till Uppsala. Filosofin är att erbjuda prisvärda bostäder med helhetstänkande och god design. Vi skapar alltid helt nyckelfärdiga bostadsområden där även den yttre miljön färdigställs i sin helhet. Allt för att de boende skall känna stolthet, inte bara för sin bostad, utan också området. Kärnhem omsatte under 2016 drygt 730 miljoner. Kärnhem har drygt 50 anställda varav 22 i den egna husfabriken i Sävsjö. 

Annons

Annons

Annons