Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 18 2019
Senaste Nytt

Riksbyggens Brf Guldpennan klart för byggstart

Publicerad av
Redaktionen - 02 jul 2019

Nu är det klartecken för byggstart av 47 bostadsrättslägenheter i Riksbyggens Brf Guldpennan i Södergården i Uddevalla. Det första spadtaget är planerat att tas i september 2019 och sommaren 2021 ska lägenheterna vara klara för inflyttning.

– På kort tid har vi sålt 20 av det 47 bostadsrätterna i Brf Guldpennan. Det gör att vi nu kan starta projektet och det känns mycket roligt att Riksbyggen nu återigen kan tillföra Uddevalla nya bostäder i ett centralt och attraktivt läge, säger Martin Linsten, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad.

På Söderskolans historiska mark i Uddevalla skapar Riksbyggen ett nytt bostadsområde, Södergården. I det nya bostadsområdet kommer Riksbyggen att uppföra sammanlagt tre bostadsrättsföreningar, varav den första är byggd.

- Vi fortsätter nu att rama in området och håller samman bostäderna med en härligt grön gård. Bostadsområdets närhet till både havet med Strandpromenaden för den som vill ta en promenad eller till Centrum för den som vill handla eller bara ta en fika är perfekt, berättar Martin Linsten.

Entreprenör är Hansson & Söner och byggstart med ett officiellt första spadtag sker i september.

Annons

Annons

Annons