Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 18 2019
Senaste Nytt

Skanska bygger center för vetenskap och innovation

Janerik Henriksson/TT: Skanska inleder sitt sjunde kontorsprojekt i Wroclaw, Polen. Arkivbild
Janerik Henriksson/TT: Skanska inleder sitt sjunde kontorsprojekt i Wroclaw, Polen. Arkivbild
Publicerad av
Redaktionen - 09 jul 2019

Skanska har tecknat avtal med Seattle University om att bygga ett center för vetenskap och innovation vid deras campus i Seattle, Washington, USA. Kontraktet är värt USD 83,5 M, cirka 788 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för USA för det andra kvartalet 2019.

Centret – “The Center for Science and Innovation” – representerar framtiden för STEM-utbildningarna (Science, Technology, Engineering, Mathematics) vid Seattle University. Projektet omfattar byggandet av en ny femvåningars byggnad om 10 300 kvadratmeter. Den kommer att ha LEED Gold-certifiering och ska rymma biologi-, kemi- och datavetenskapsprogram. Studenterna kommer att dra nytta av toppmoderna forsknings- och undervisningslaboratorier, ett datavetenskapligt forskningscenter samt ett flexibelt utrymme tillgängligt för dem som vill utforska, uppfinna och skapa.

Projektet inleds i juli 2019 och är planerat att vara färdigt i april 2021.

Skanska är ett av de ledande bygg- och projektutvecklingsföretag i USA, specialiserat inom husbyggnad för företag, infrastrukturbyggande och utveckling av kommersiella fastigheter i utvalda städer. Skanska USA omsatte 67 miljarder kronor 2018 och hade cirka 9 000 anställda i sin verksamhet.

Annons

Annons

Annons