Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, dec, 10 2018
Senaste Nytt

Arkitektur

Herrestaskolan i Järfälla press
En bra skolmiljö skapar ett värde. 
Foto: Hampus Lundgren, Moelven Byggmodul AB


I dagens skolor skaps miljöer för informellt lärande.
Herrestaskolan i Järfälla press En bra skolmiljö skapar ett värde. Foto: Hampus Lundgren, Moelven Byggmodul AB I dagens skolor skaps miljöer för informellt lärande.

Hur bygger man framtidens skola

Det finns 4 846 grundskolor i Sverige och inom en 10-årsperiod beräknas det behöva byggas 1 000 till. Bara i Stockholm pågår just nu 145 nybyggnationer och ombyggnationer av skolor. Men för många kommuner är skolbygget något som görs en gång per livstid. Frågan är då hur man gör för att bygga framtidens skola? Vi har pratat med skolbyggnadsexperten Ante Runnquist som är Senior Learning Environment Officer i Nacka Kommun.

 

Text: Mari-Louise Paulson

Tomtens asymmetri går igen i hela hotellet genom en “knäckt linje”, både interiört och exteriört. Resultatet blev ett hotell med 101 rum, restaurang, bar och en “penthouse suite” med tillhörande takpool. Samt en plats i den internationella sammanslutningen Design Hotels.

Foto: Bert Leandersson
Tomtens asymmetri går igen i hela hotellet genom en “knäckt linje”, både interiört och exteriört. Resultatet blev ett hotell med 101 rum, restaurang, bar och en “penthouse suite” med tillhörande takpool. Samt en plats i den internationella sammanslutningen Design Hotels. Foto: Bert Leandersson

Arkitektur som balanserar form, teknik och ekonomi

Text: Mari-Louise Paulson

 

Arkitektkontoret Semrén & Månsson har varit verksamma i nästan 50 år. I dag har de kontor i fyra städer fördelat på tre olika länder och 220 medarbetare. Magnus Månsson är ägare och koncernchef. Här ger han sin syn på kontorets arkitektur som utgår från ledorden: form, teknik och ekonomi.

 

 

– Det går inte att prata om god arkitektur om man inte får ihop det ekonomiskt, säger Magnus Månsson och sammanfattar därmed kärnan i Semrén & Månssons arkitektur.

Annons