Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 19 2018
Senaste Nytt

Arkitektur

Bild: EGA.
Bild: EGA.

Cowi erhåller konstruktionsuppdrag för Prisma

Helsingborgs nya landmärke "Prisma" blir en unik kontorsfastighet på 13 000 kvadratmeter som ska byggas i Helsingborgs nya affärsdistrikt Oceanhamnen Waterfront Business District. Cowi har anlitats som partner i projektet och kommer att ansvara för byggnadens stomme. 

- Vi är mycket glada över att få förtroendet att göra konstruktionslösningen för denna spektakulära byggnad i Helsingborg. Det ligger även helt i linje med vår strategi att komma in tidigt i skedet vid stadsutvecklingsprojekt, säger Håkan Adelwald, divisionschef Byggnad & Fastighet på Cowi.

Staden Vejles nya psykiatriska sjukhus i Danmark. Foto: Pensiondanmark.com/pressrum
Staden Vejles nya psykiatriska sjukhus i Danmark. Foto: Pensiondanmark.com/pressrum

Två offentliga byggnader prisbelönades i Danmark

Domstolen i danska Svendborg och det nya psykiatriska sjukhuset i staden Vejle hedrades den 2 oktober för deras utomordentliga arkitektoniska egenskaper. PKA är bland investerarna i de två så kallade OPP-projekten.

Vejle Architectural Prize "Vejle Prize" gick till det nya psykiatriska sjukhuset i Vejle. Byggnaden med 17 000 kvadratmeter färdigställdes den 1 februari 2017 och som innehåller Vejles psykiatriska avdelning samt stadens Barn- och ungdomspsykiatriska avdelning.

Annons