Han är ”Årets Grundläggare”

Anders Ryner, Geomind KB, tilldelades Guldpålen 2017 under arrangemanget Grundläggningsdagen som ägde rum i Stockholm i mitten av mars. Anders Ryner flankeras av Göran Svensson (t.v.), ordförande i Svensk Grundläggning samt Mats Larsson, ordförande i Pålkommissionen. Foto: Christer Wiik

Under arrangemanget Grundläggningsdagen som nyligen avslutades på Stockholmsmässan utsågs ”Årets Grundläggare”, som fick äran att ta emot hedersbetygelsen Guldpålen.  Det är grundläggningsbranschens egen årliga utmärkelse för "en epokgörande eller flera betydande insatser för teknik inom svensk pålning, spontning och grundläggning.

Priset Guldpålen instiftades 1997 och utdelas gemensamt av Svensk Grundläggning och Pålkommissionen.

I år tilldelades Anders Ryner, Geomind KB, Guldpålen 2017 med följande motivering:
”Årets pristagare har haft stödkonstruktioner i fokus nästan hela sitt arbetsliv, inte minst vid arbetet med de senaste Sponthandböckerna. Pristagaren har utarbetat ett vida spritt kommersiellt spontprogram, en praktisk hjälpreda som varit ett stort ”stöd” i flera bemärkelser. Han har ett aldrig sviktande intresse att hjälpa, diskutera och utbilda medarbetare och kollegor. Pristagaren har även utfört ett omfattande arbete inom europastandardiseringen för spontkonstruktioner. Ett fantastiskt yrkesliv där praktiken alltid funnits i högsätet”