Startskott för nytt äldreboende i Gävle

Bild: Frösunda Omsorg.

Nu har man satt spaden i marken för ett nytt vård- och omsorgsboende för äldre, som nu ska byggas i området vid Gavlerinken i Gävle. Det är Frösunda Omsorg som i samarbete med fastighetsägaren NOFAB (Nordiska Omsorgsfastigheter) uppför framtidens äldreboendet.

 

- Det nya äldreboendet i Gävle är startskottet för den större framtidssatsning som Frösunda nu gör, dels inom äldreomsorg och dels på egna verksamheter. Vi vill höja ribban och kvaliteten för svensk äldreomsorg, vilket äldreboendet i Gävle blir ett bevis för, säger Kristoffer Lorck, vd för Frösunda Omsorg.

 

Frösundas nya äldreboende i Gävle genomsyras av framtidstänkande. Utformningen baseras på en omfattande kunskap om och förståelse för kunder med kognitionsnedsättning och tar hjälp av ny digital teknik.

 

Det framtidsanpassade äldreboendet får 72 moderna lägenheter, där de boende får möjlighet att möblera enligt eget tycke och smak, liksom både spa, sol- och beachrum, boulebana, utegym, frisör och rörelserum. Fastigheten ska stå klar för inflyttning hösten 2019.