Convendum utökar sin etablering i Umami Park

Bild: Wallenstam.

Convendum ska fortsätta att utöka sin etablering i Umami Park, i Sundbyberg och hyr ytterligare drygt 6 200 kvadratmeter för konferenscenter, företagsbostäder med en tillhörande lounge och Big Office som är ett unikt all inclusive-koncept för kontor. Totalt sett omfattar uthyrningen fyra våningsplan med kontors- och konferensytor i olika byggnader samt 75 företagsbostäder.

– Utvecklingen av Umami Park fortsätter enligt plan och Convendums innovativa kontors- och boendelösningar kommer att bidra till helt nya möjligheter för samverkan och utveckling här, vilket är fantastiskt trevligt. Närheten till Kista och Arenastaden gör det här till en perfekt lokalisering för både coworking, coliving, och ett komplement till de stora företagsetableringar som finns i närområdet, säger Mathias Aronsson, vice vd för Wallenstam.

Fullt utvecklat blir Umami Park ett område med 800 nya bostäder och kommersiella ytor för butiker, restauranger, förskola och närservice i Sundbyberg. Vid årsskiftet tecknades ett avtal om 5 000 kreativa kvadratmeter i Umami Park och nu utökar Convendum sin etablering här med ytterligare drygt 6 200 kvadratmeter, vilket ger en totalyta om 11 200 kvadratmeter. Etableringen omfattar flera delar, dels ett konferenscenter, dels konceptet ”Big Office” som är flexibla, större premiumkontor med en all inclusive-lösning innefattande möbler, teknik och kringservice. Dessutom konceptet ”Coliving”, som är flexibla företagsbostäder med en all inclusive-lösning. Inflyttning kommer att ske successivt med en beräknad start under första kvartalet 2020.

Umami Park är ett område för alla som uppskattar hälsa, aktiviteter och upplevelser samt närhet till det mesta. Här bor och verkar man nära Stockholm City, med 10 minuters promenad till Arenastaden och två tunnelbanestationer från Kista.