ÅF utvecklar Active Learning

BIld: ÅF

ÅF har fått i uppdrag av Uppsala Universitet och Akademiska Hus att utveckla miljöer för inlärning i Nya Ångströmlaboratoriet. Syftet är skapa en attraktiv och modern kunskapsmiljö, en s.k. Active Learning miljö, för såväl studenter, lärare och forskare, vilket ska ge en större interaktivitet i lärandet och därmed en mer dynamisk undervisning.

Ångströmlaboratoriet är ett centrum för forskning och utbildning inom fysik, astronomi och materialvetenskap vid Uppsala universitet. Här utbildas civilingenjörs- och högskoleingenjörsstudenter samt naturvetare.

– En av utmaningarna i projektet är att förstå användarnas behov och anpassa lösningar efter deras krav och önskemål. En annan viktig aspekt som man ska tänka på i detta sammanhang är att tekniken ska vara intuitiv och användarvänlig säger Johan de Sousa Mestre, akustiker på ÅF i ett pressmeddelande.

ÅF ska ta fram systemhandlingar och kalkyleringsunderlag för alla AV-installationer i huset. Utrustningen kommer att ge Ångströmlaboratoriet de allra bästa förutsättningar för en hållbar, användarvänlig och effektiv forsknings- och undervisningsmiljö i internationell klass.