HSB köper mark i Strängnäs

Illustration: Engstrand & Speek

Nu står det klart att HSB köper mark i Sidöparken, centrala Strängnäs. Avsikten är att bygga cirka 80 bostadsrätter i området efter säljstarten i slutet av 2016.

HSB planerar för fem hus i varierande höjder om fyra till fem våningar, mellan Regementsgatan och Mälaren intill det gamla regementsområdet. Arkitekterna som har fått uppdraget är Engstrand & Speek. Säljare av marken är Rikshem. Området består av fastigheterna Strängnäs 2:45-2:47.

– Vi påbörjar programmeringen under hösten för att ta fram bygglovshandlingar och planerar säljstarta projektet i slutet av 2016, säger Peter Mild, regionchef Syd/Öst, HSB Projektpartner AB.

Detaljplanen medger flerbostadshus enligt principen hus i park med hänsyn till områdets topografi, befintliga vegetation och områdets historia. Just nu pågår utbyggnaden av lokalgator.

– Markförvärvet är ett sätt för oss att utöka vårt erbjudande till våra bosparare och medlemmar. Sidöparken har ett fantastiskt läge i centrala Strängnäs intill Mälaren. Här kommer människor att trivas, säger Anna Kjellgren, fastighetsutvecklare, HSB Södermanland.