Nya bostäder ska byggas i Vallentuna

Bild: Reierstam arkitektur

Vallentuna kommun ger Bällstaudde Bostadsutveckling en markanvisning för cirka 100 bostäder vid Gärdesvägen i Vallentuna tätort. 

Byggstart planeras till år 2018 och den första inflyttningen beräknas till slutet av 2019. Projektet är en viktig del i kommunens satsning på bostadsbyggande och näringslivsverksamhet.

I markanvisningstävlingen för tomten vid Gärdesvägen har flera olika intressenter fått lämna in anbud. Vallentuna kommun och Bällstaudde Bostadsutveckling kommer tillsammans att utveckla planeringen för området vid Gärdesvägen.

- Gärdesvägen är ett riktigt intressant projekt med bra läge och relativt snabb byggstart. Vårt vinnande förslag blir en västlig entré till stadskärnan och en modern bebyggelse som knyter an till den historiska miljön runt kyrkan och passar Vallentunas småstadskänsla, säger projektansvarig Jörgen Olofsson på Bällstaudde Bostadsutveckling i ett pressmeddelande.

Bällstaudde Bostadsutveckling har producerat det vinnande förslaget för Gärdesvägen i samarbete med Reierstam Arkitektur. Bällstaudde Bostadsutveckling ägs av Bällstaudde Fastigheter AB och Landsort Care 4 AB, ett bolag som huvudsakligen är inriktat på LSS-, vård- och omsorgsfastigheter samt bostäder.