Stenvalvet hyr ut till Trafikverket och Växa Sverige

Foto: Stenvalvet.

Nu står det klart att Stenvalvet hyr ut plan 7 i fastigheten Vapnet 1 till Växa Sverige samt Statens Servicecenter. I och med detta är fastigheten nu fullt uthyrd.

Trafikverket hade ett förändrat lokalbehov vilket ledde till att man arbetade fram en kontorslösning som innebar ett modernt och mer effektivt kontor. 

En omställning av ytorna till aktivitetsbaserade arbetsplatser gjorde att Trafikverket kunde minska den totala arean i sin förhyrning vilket innebar att Stenvalvet fick ett par våningsplan vakanta i fastigheten. Centrala studiestödsnämnden, CSN hyrde i ett tidigt stadie ett helt plan och nu har Stenvalvet fyllt hela vakansen som uppstod efter Trafikverket.

Växa Sverige – en förening för Sveriges bönder - en befintlig hyresgäst hos Stenvalvet i grannfastigheten Vägbrytaren hade behov att minska sina ytor. Stenvalvet och Växa har tillsammans arbetat fram en lösning som passar Växas förändrade lokalbehov och de kommer att flytta in på plan 7 i fastigheten Vapnet 1 i juni.

- Uthyrningarna ligger helt i linje med Stenvalvets plan för fastigheten och vi har tecknat hyresavtal med två verksamheter som passar väl in. Vi har jobbat tillsammans med hyresgästerna och har påbörjat anpassningen inför hyresgästernas inflytt under sommaren,säger Tobias Kölborg, regionchef på Stenvalvet för Mälardalen.

Stenvalvet bildades 2010 och ägs av AI Pension, tjänstepensionsbolaget Alecta, Kyrkans Pensionskassa, Kåpan pensioner försäkringsförening och Stiftelsen för Strategisk Forskning.