NCC bygger servicehus vid Esboviken

Ombyggnationen och saneringen har redan börjat och objektet förväntas vara klar i maj 2018. Foto: NCC

NCC har tecknat ett omfattande saneringskontrakt i Esbo väster om den finländska huvudstaden Helsingfors på 9 miljoner euro med Koy Ankaret, som ägs av Thaler Property Development.

Det handlar om en kommersiell byggnad, som omvandlas till intensivt skyddad bostadsenhet under namnet Mehiläinen (humla på sv.).

Projektet utvecklas gemensamt av NCC, Mehiläinen, Premico Consulting Ltd, Thaler Property Development Fund och OP-hyresintäkter. Bygget har redan börjat och objektet förväntas vara klar i maj 2018.

- Mehiläinens servicehus som uppfyller kriterierna för bostadshus erbjuder dygnet-runt-service, rymliga och bekväma gemensamma utrymmen för fritidsaktiviteter. Läget är utmärkt i närheten av en kyrka, ett köpcentrum och i form av den snart färdiga tunnelbanestationen Esboviken, säger Mehiläinens försäljningsdirektör Sami Vaateri .

KOy Ankaret designades ursprungligen av de internationellt kända arkitektbröderna Timo och Tuomo Suomalainen år 1984. Därför ville Esbo stadsmuseum ta ställning till byggnadens layout och eventuella förändringar.

Byggnaden har fungerat som livsmedelsbutik, bank, post, optiker, restaurang och i huset har genomförts även andra löpande tjänster.