ByggDialog och Akademiska hus tecknar partneringavtal

Hayar Gohary, projektdirektör, Jörgen Sundhäll, VD ByggDialog och Katrin Gerle, ombud skriver under avtalet för byggnationen av JSP2. Foto: Akademiska hus.

Nyligen tecknade ByggDialog partneringavtal med Akademiska Hus om att bygga den andra etappen av Johanneberg Science Park på Chalmersområdet i centrala Göteborg. Ordern är värd cirka 300 miljoner kronor. 

ByggDialog har sedan 2016 varit samverkanspartner till Akademiska hus för projektets första fas. Nu har avtal tecknats även för fas två om att genomföra byggnationen. Projektet och byggarbetet genomförs i partneringsamverkan där ByggDialog är totalentreprenör,  vilket innebär att man arbetar i en helt integrerad organisation från början till slut.

Johanneberg Science Park etapp två, även kallat JSP2, är placerad mitt i navet för samhällsbyggnadsutveckling söder om Arkitektur- och Väg- och vattenbyggnadskomplexet på Chalmers och ska bli en arena där näringsliv, forskare, studenter och samhälle kan mötas, utbyta kunskap och bedriva utveckling.

Arbetet är ett nybyggnadsprojekt på cirka 11 500 BTA i sju våningar, och beräknas vara slutfört sommaren 2019.