Tobin Properties och TMPL tecknar licensavtal

Bild: Tobin Properties

 TMPL och Tobin Properties tecknar ett licensavtal gällande en teknikplattform för det digitaliserade hemmet som ska byggas in i olika fastighetsprojekt. Det första av Tobins bostadsområden som blir uppkopplat med hjälp av tekniken är 5 Hus i Nacka, med inflyttning under sommaren och hösten 2017.

Tekniklösningen  för det uppkopplade smarta hemmet är den första av sitt slag i Europa, och företaget har nyligen belönats med det prestigefyllda teknikpriset Guldmobilen.

- Vi gläder oss till att se TMPLs teknik användas i projektet 5 Hus och ser fram emot att vidareutveckla samarbetet med Tobin Properties i framtida projekt där smart digital teknik samspelar för att underlätta allt som har med boendet att göra, säger Eric Anderbjörk, VD på TMPL.

- Vi föll för en smart plattform som underlättar bland annat kommunikation och dokumentation, och som möter lägenhetsägares behov när det kommer till ett modernt boende, säger Louise Saxholm, Marknadschef på Tobin Properties.

I Tobin Properties projekt 5 Hus vid Tollare strand i Nacka har man fokuserat på kommunikationsmöjligheter, digital dokumentation, bokning av gemensamma resurser samt övervakning av elförbrukning där lägenhetsägarna även kan jämföra sin förbrukning med sina grannar. 73 bostadsrättslägenheter står klara för inflyttning med start i juni 2017.