Villa Havsglimt blir Allarps nya äldreboende

Foto: Vardaga.

Nu står det klart att Laholm får ett nytt äldreboende i Allarp. Boendet byggs av KIAB Fastigheter och Svenska Vårdfastigheter och kommer att drivas av Vardaga. Byggnaden planeras stå klar för inflyttning under senare delen av 2018.

Villa Havsglimt, som blir det nya boendets namn, får 54 platser fördelade på tre våningsplan. Boendet vänder sig både till personer med demenssjukdom och till personer med kroppslig sjukdom kopplad till åldrandet. Villa Havsglimt får en festsal, egen frisör, tillgång till trädgård och naturpark i närmiljön. Läget i Allarp erbjuder även närhet till kusten vid Skummeslövstrand. Dessutom skapas ca 45 nya arbetstillfällen, när medarbetare ska rekryteras.

─ Vi välkomnar er till Laholms kommun och Allarp. Detta är efterfrågat av invånarna och läget är rätt, säger kommunstyrelsens ordförande i Laholm, Elisabet Babic.

─ Allarps läge i Laholm, nära gränsen till Båstads kommun, gör att vi kommer att kunna erbjuda platser även för personer därifrån och andra närliggande kommuner. Med vårt nya boendekoncept skapar vi en trivsam miljö, som är särskilt anpassad till äldres behov och önskemål, säger Ulla Tansen, affärsområdeschef för Vardaga.