Midnight Garden - 2019 års trendkulörer

Foto: Lina Östling
Foto: Lina Östling
Foto: Lina Östling
Foto: Lina Östling

Årets trendkulörer är lugna, mättade nyanser av rött, rosa och lila - som hämtade från en slumrande skymningsträdgård där mörkret målat blomstren i en mer dämpad färgskala. Trend storyn består av fem enfärgade tapeter med matt, sammetslen yta.

Midnight Garden är temat för 2019 års trend story hos Boråstapeter. Trendkulörerna i serien är en del av Boråstapeters kollektion Pigment som består av enfärgade tapeter i naturliga och eleganta färger, alla med Pigments mest älskade egenskaper - sammetslena, släta ytor med taktil värme representerade i fem noga utvalda kulörer.

- I år har vi låtit oss förtrollas av färgerna i en slumrande skymningsträdgård och plockat fram fem tapeter i perfekt harmoni. De dämpade, mjuka kulörerna i vår trend story är alla fantastiskt vackra på vägg och kan skapa interiörer med både vilsamt lugn, energi och dramatik, säger Noomi Spange, designer, Boråstapeter.

Kreatörsparet som skapat kollektionsbilderna till trend storyn Midnight Garden är fotograf Lina Östling och inredningsstylist Mari Strenghielm. Lina och Mari har gjort mängder av reportage tillsammans i både svenska och utländska inredningsmagasin, de har jobbat med reklamuppdrag och har även gjort en coffeetable-bok tillsammans. Midnight Garden är deras första gemensamma tapetuppdrag.

- Vi kände direkt när vi fick briefen att det här var något för oss, både namnet och kulörerna. Vi var ense om att skapa något poetiskt, något annat än traditionella kollektionsbilder. Bilderna är tagna i ett öde hus utan vare sig vatten, el eller fönster. Men det var ett hus fyllt av förfallen skönhet och mystik vilket var perfekt för att få till den rätta känslan vi var ute efter och det var så värt det. Vi är faktiskt lite kära i bilderna, säger Mari Strenghielm, inredningsstylist och Lina Östling, fotograf.