Tengbom inreder restaurang Kitchen & Table

Foto: Tengbom
Foto: Tengbom

Tengboms inredningsstudio är arkitekterna bakom Marcus Samuelssons nya Kitchen & Table restaurang på Clarion Hotel Amaranten i Stockholm. Restaurangen öppnar för allmänheten på fredag den 16 maj. 

Hotell Amaranten genomgår just nu en omfattande renovering av hotellrum, lobby, relaxavdelning och restaurang. Tengbom ansvarar för inredningen av hela hotellet. Kitchen & Table är Clarion Hotels internationella restaurangkoncept och drivs av den svenske mästerkocken och New York-bon Marcus Samuelsson. Tanken är att kombinera internationella smaker och lokala råvaror i syfte att erbjuda kunderna nya och spännande smaksensationer.

Tengbom har arbetat hårt och intensivt med den unika restaurangmiljön. Designbriefen var ”Afrika möter farmor” att kombinera med ett öppet och närvarande kök. Inredningen är till stor del specialritad, bland annat bord med afrikanskinspirerade mönster. Ett stort ”community table” förstärker känslan av det öppna, välkomnande köket. I mixen skymtas rustika material i kombination med råa ytor, muralmålning på träullsplattor samt detaljer inspirerade av farmors nåldyna och nylonstrumpa. 

– Utgångspunkten i att korsa och blanda olika designvärldar var fantasitriggande. Vi har samplat fritt och fått fram en flora av material och detaljer som väcker olika associationer beroende på vem du är. Det ska vara en mötesplats för såväl unga som gamla i Stockholm. En oförutsägbar miljö där du upptäcker mer och mer ju mer du ser dig omkring. Samarbetet med Kitchen & Table har varit fartfyllt och kul, en resa som vi har gjort tillsammans, säger Kjerstin Björk, Tengboms studiochef för inredning i Stockholm.