Klart för renovering på Paradiset

Foto: Wikipedia

Projekteringen för renovering och tillbyggnad på Paradiset kan starta. Det beslutade kultur- och fritidsnämnden i Örnsköldsvik på onsdagen, skriver Allahanda.se

Simhallen på Paradiset måste renoveras. Senast den 31 december 2017 ska simhallen ha PCB-sanerats, annars riskerar kommunen vite.

Under kommande år har kommunen planerat för en investering på totalt 30,5 miljoner kronor i simhallen. Nu fattar kommunpolitikerna beslut om första steget: projektering för en halv miljon kronor.

– Projekteringen måste vara klar i mars-april, den är ett underlag när kommunfullmäktige ska besluta om nästa års budget, i juni, säger David Berglund, enhetschef på Paradiset till Allehanda.se.

Förutsatt att politikerna ställer sig bakom det förslag som tas fram, kan det bli byggstart under våren-sommaren 2016.

Det främsta kravet som kommunen står inför, är den nödvändiga PCB-saneringen.

– Om beslutet drar ut på tiden riskerar man att simhallen måste stänga akut. Då är det stor risk att kommunen inte kan uppnå kraven i skollagen, att alla barn ska vara simkunniga i sjätte klass, säger David Berglund.

I går sa kultur- och fritidsnämnden ja till att projekteringen påbörjas. Slutligt beslut fattas troligtvis av kommunfullmäktige i februari.