Veidekke bygger på Chalmers

Bild: White arkitekter

Veidekke har fått i uppdrag av Akademiska Hus att utföra en omfattande ombyggnation av Samhällsbyggnad, Arkitekturhuset och Väg och Vatten 1 & 2, med ett ordervärde på cirka 290 miljoner kronor.

För att tydligare samordna verksamheterna under den gemensamma benämningen Chalmers Samhällsbyggnad investerar Akademiska Hus på uppdrag av Chalmersfastigheter AB cirka 360 miljoner kronor för att bygga om för Chalmers tekniska högskola.

Veidekkes del av projektet omfattar cirka 30 000 kvadratmeter lokalyta med byggstart i januari 2016 och beräknas vara färdigställt i augusti 2017. Entreprenadformen är utförandeentreprenad i samverkan.

Projekteringsarbetet, som har påbörjats, sker genom ICE-möten (Integrated Concurrent Engineering). Ett arbetsmöte enligt ICE innebär att samtliga involverade i projekteringen träffas under en hel dag och arbetar tillsammans med projektet. Att alla deltar samtidigt i beslutsprocessen ger korta och effektiva beslutsvägar som följd. Tiden mellan fråga och svar kortas avsevärt. ICE-möte är en av sex huvudaktiviteter i Veidekkes involverande arbetssätt.